AB, Rekabet Gücünü Artırmak İstiyor

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin liderleri, kıtadaki yatırım koşullarını iyileştireceklerini AB Komisyonu'na bildirdi. Sektörün yüksek enerji fiyatları karşısında rekabet gücünü artıracak bir plan hazırlaması talimatını verdi.

Aralık 17, 2022 - 07:29
Temmuz 23, 2023 - 01:20
 0  89
AB, Rekabet Gücünü Artırmak İstiyor

Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin liderleri, kıtadaki yatırım koşullarını iyileştireceklerini birliğin yürütme organı olan AB Komisyonu'na; Sektörün yüksek enerji fiyatları karşısında rekabet gücünü artıracak bir plan hazırlaması talimatını verdi. Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nin enerji ve ekonomi oturumlarının sonuçlanmasının ardından zirve sonuç bildirgesinin ilgili bölümleri kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamada liderler, AB enerji platformu ile ortak gaz alımlarının koordine edilmesi, üye ülkeler arasında sınır ötesi gaz alışverişinin kolaylaştırılması, yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlandırılması ve "gaz tavan fiyatı" olarak bilinen bir piyasa düzeltme mekanizmasının kurulması konularında çabaların artacağını kaydetti.

Son derece yüksek olan doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlar 19 Aralık'ta açıklandı.

Önümüzdeki kışa hazırlık olarak gaz tanklarının doldurulmasının önemine vurgu yapılan açıklamada, "2023-2024 kış döneminde doğal gaz arzını sağlamak için güvenilir ortaklarla uzun vadeli sözleşme müzakerelerine hız vermek için çalışmalar hızlanıyor. AB Enerji Platformu üzerinden talep ve ortak alım devam etmelidir.” Açıklamada, AB gaz tanklarının doldurulması ve gaz talebinin azaltılması hedeflerinin yakından takip edileceğine işaret edildi.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Web Haberci Web Haberci, yeni bilgilerin, haberlerin ve mesleki yeniliklerin insanların yaşamlarında öğrenmelerine ve gelişimlerine katkı sağladığını biliyor.