Peteklerden Hava Nasıl Alınır?
Günümüzde hemen hemen tüm evlerde kombi bulunmaktadır. Kombi ile ısınmak için peteklere ihtiyacımız var.

Kış ayları geldiğinde peteklerden hava nasıl alınır sorusunu pek çoğumuz sorarız. Petekteki havayı çıkarmak sanıldığı kadar zor değildir. Ayrıca, herhangi bir özel ekipman gerektirmez. Yazımızı okuduktan sonra peteklerin havasını rahatlıkla alabilirsiniz. Kalorifer petekleri, kombinin sirküle ettiği sıcak suyun odaları ısıtmasını sağlar. Bazı durumlarda petek ısınmıyorsa veya peteğin altı ısınmıyorsa bir sorun var demektir.
Isıtılmayan doğalgaz peteği için ilk yapılacak şey vanaları kontrol etmektir. Vanalar saat yönünün tersine açılır. Kapalıysa açarsanız petek ısınır. Kazan basıncı kontrol edilir. Basınç belli bir seviyenin altına düşerse kombi arıza durumuna geçer. Göstergeye bakana kadar kombinin arızalı olduğu fark edilmez.
Kazanın altındaki su takviye vanası açılarak su ilave edilir.
Peteklerin hava yaptığı nasıl anlaşılır?
Günümüzde hemen hemen tüm evlerde kombi bulunmaktadır. Kombi ile ısınmak için peteklere ihtiyacımız var. Farklı petek türleri vardır. Bu petek tiplerine bağlı olarak ısıtma olayı verimli ya da verimsiz olabilmektedir. En çok kullanılan petek çeşidi ise panel peteklerdir. Panel peteklerin avantajlarından biri de ince olması dolayısıyla yerden tasarruf sağlaması ve zarif görünümünden dolayı tercih edilmesi çok doğaldır.
Isıtma sisteminde hava birikiyor mu?
Isıtma sisteminin içindeki hava, su takviyesi yapılırken su ile birlikte sisteme girer. Kalorifer tesisatı ilk yapıldığında tesisata hava girebilir. Isıtma sistemine giren hava, suyunun etkisiyle peteklerde birikir. Peteklerde biriken hava sudan daha hafif olduğu için petek üst kısmında toplanır. Petek içerisinde hava olduğu için petek içerisine gelen su üst kısımlarda hava olduğu için peteklere ulaşamaz. Peteğin üst kısımlarına su ulaşmadığı için petek üstü soğur.
Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?






