Yeşil Enerji Dediler Kirli Yakıta Döndüler

Avrupa'nın en büyük ekonomisi yeşil enerjiye ihtiyaç duysa da enerji kriziyle başa çıkmak için kirli yakıt kömürüne yönelecek gibi görünüyor.

Aralık 19, 2022 - 01:06
Şubat 12, 2024 - 06:50
 0  45
Yeşil Enerji Dediler Kirli Yakıta Döndüler

Enerji krizi Avrupa'nın lokomotif ekonomisi Almanya'da kirli yakıt kömürünün geri dönüşünü tetikliyor. Avrupa'nın en büyük ekonomisi enerji krizinin üstesinden gelmek için kirli yakıta yönelirken, kömür bu yıl Almanya'da tarihi geri dönüşünü kutluyor. Alman istatistik ofisi Destatis'e göre, 2021'in üçüncü çeyreğinde yüzde 31,9 olan Temmuz ve Eylül ayları arasında Alman elektrik şebekelerine aktarılan elektriğin üçte birinden fazlası (%36,3) termik santrallerden geldi. Hükümetin bazı üst düzey bakanlıklarının başını çeken Alman Yeşiller Partisi tarafından uzun süredir şeytanlaştırılan kömürün 2030 yılına kadar aşamalı olarak kaldırılması planlanıyordu. Ancak Rusya'nın Ukrayna ile savaşı ve gaz ihracatının kısıtlanması, yeniden kömürün tercih edilmesine yol açtı.

Kömüre zorunlu 'U dönüşü'


Destatis'e göre, Temmuz ile Eylül ayları arasındaki üç aylık dönemde kömürden elektrik üretimi yıllık %13,3 artarak 42,9 terawatt saate (TWh) ulaşırken, Almanya'nın toplam elektrik üretimi aynı döneme göre %10 veya 118,1 TWh oldu. dönem. 2021'de yüzde 0,5 azaldı. Rüzgar ve hidroelektrik üretiminin düşük olması nedeniyle üçüncü çeyrekte yerli nükleer enerji üretimi azalırken, yüksek fiyatlara rağmen gaz üretimi bir miktar arttı. Bunun nedeni, Japonya'daki Fukushima nükleer felaketinin ardından Almanya'nın bu teknolojiyi hurdaya çıkarma girişimi ve altı yerine yalnızca üç reaktörün çalışır durumda kalmasıydı. Kapatılan veya rezerve alınan ve gaz sıkıntısı tehlikesiyle karşı karşıya olan bazı kömürlü termik santraller bu yıl Avrupa'da yeniden pazara girdi.

Almanya kömür tüketiminde lider


Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel kömür tüketiminin bu yıl 8 milyar tonun üzerinde rekor bir seviyeye ulaştığını, Almanya'nın ise 2021 yılına göre %19 veya 26 milyon ton artışla en yüksek seviyelere sahip ülkelerden biri olduğunu bildirdi. Alman hükümeti, 1,6 GW'lık linyit yakıtlı elektrik santralini planlandığı gibi 2022 yılı sonuna kadar kapatmak yerine, Mart 2024'e kadar üretime izin veren bir muafiyet yayınladı. Destatis'in istatistik toplamaya başladığı 1990 yılından bu yana, 2022'nin Almanya'nın yılı olacağı öngörülüyor. Fransa'ya dönün. Bu yılın net elektrik ihracatçısı olacağı ilk yıl olacağı belirtiliyor.

Yeşil enerjinin geleceği

Yeşil enerji, fosil yakıtlara dayalı enerji kaynaklarının yerine kullanılan çevre dostu ve sürdürülebilir bir enerji kaynağıdır. Gelecekte yeşil enerji kullanımı artacak ve dünya enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacaktır. Bunun birkaç nedeni var. Birincisi, iklim değişikliği ve çevre sorunları gibi çevresel kaygıların artmasıyla birlikte yeşil enerjiye olan talep de artıyor. İkincisi, teknolojideki ilerlemeler ve düşen maliyetler güneş, rüzgar, hidroelektrik ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının daha rekabetçi hale gelmesine neden oluyor.

Üçüncüsü, enerji güvenliği kaygıları ve enerji bağımlılığını azaltmaya yönelik çabalar, yeşil enerjiye yönelik politikaların ve teşviklerin artmasına yol açmaktadır. Tüm bunlar gelecekte yeşil enerjinin enerji sektöründe daha belirleyici bir rol oynamasını sağlayacak, dolayısıyla çevresel sürdürülebilirliği artırarak ve ekonomik fayda sağlayarak dünya enerji haritasını değiştirecek.

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Web Haberci Web Haberci, yeni bilgilerin, haberlerin ve mesleki yeniliklerin insanların yaşamlarında öğrenmelerine ve gelişimlerine katkı sağladığını biliyor.