Temiz Enerjide 18 Yıl Geride Kaldı

İzmir iş dünyasının yenilenebilir enerji konusunda oldukça bilinçli olduğunu belirten Enis Fakıoğlu, 'Fiyat nedeniyle arazi başvuruları durdu' dedi.

Şubat 3, 2024 - 02:54
Haziran 14, 2024 - 18:22
 0  37
Temiz Enerjide 18 Yıl Geride Kaldı

Güneş ve rüzgar enerjisi alanında uzmanlaşan Enisolar Enerji Çözümleri, 2006 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında yenilenebilir enerji alanında hizmet veriyor. İzmir'de yenilenebilir enerji alanında çalışan ilk firmalardan biri olduklarını belirten Enisolar Kurucusu Enis Fakıoğlu, şunları vurguladı: bu alanda faaliyet gösteren en büyük beş şirketten biri olduklarını söyledi. Yaklaşık 50 kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdüren Enisolar'ın hedefinin yurt dışında özellikle Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) ve Rüzgar Enerjisi Sistemleri (RES) alanlarında büyümek olduğunu belirten Fakıoğlu, Türkiye'nin en büyük ihracatçı konumuna ulaştıklarını kaydetti.

2023 yılını 20 megawatt (MW) güneş enerjisi sistemi kurulumu ve tüm faaliyetlerden yaklaşık 300 milyon lira ciroyla kapatan Enisolar, 2024 yılı için ise 50 MW güneş enerjisi hedefi taşıyor. Yeni yılda hem yurt içinde hem de yurt dışında daha da aktif hale geleceklerini ifade eden Fakıoğlu, “Yurt dışında RES alanında hizmet veriyoruz. RES projelerinin başlangıcı olan rüzgar atlasını oluşturuyoruz. Türki Cumhuriyetler, Arap Yarımadası, Hollanda ve Ukrayna'da faaliyet gösteriyoruz. Yeni dönemde Doğu Avrupa ülkelerine odaklandık. "Hollanda, Dubai ve Ukrayna'daki ofislerimizle rüzgarı yönlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

“204’te yüzde 100 büyümeyi hedefliyoruz”


Enisolar'ın güneş enerjisi santrallerinde A'dan Z'ye hizmet verdiğini, yurt içi ve yurt dışı projeler üstlendiklerini belirten Fakıoğlu, güneş enerjisi santralleri hakkında şu bilgileri verdi: “Özellikle güneş enerjisi santralleri konusunda sektörün en eski firmalarından biriyiz. . Henüz endüstriyel projeler yokken küçük güneş enerjisi sistemleri kurarak sektöre adım attık. Rüzgar projelerinin ilk adımı olan rüzgar ölçüm istasyonlarının kurulumuna 2007 yılında başladık. Türkiye'de 500'den fazla, dünyada 100'den fazla meteorolojik ölçüm istasyonu kurduk. 2022 yılında 30 MW’lık Güneş Sistemi kurduk. 2023 yılında ise biraz geri çekilerek 20 MW’lık bir sistem kurduk.

Ancak 2023 yılında nitelikli ve büyük projelerimizin sayısı arttı ve mevcut vizyonumuz doğrultusunda ciddi ilerlemeler kaydettik. Sadece GES'te 200 milyon liraya yakın ciro elde ettik. 2024 yılı için şimdiden kapsamlı proje anlaşmaları yaptık. 2024 yılında hem ciro hem de kurulu kapasite olarak yüzde 100 büyümeyi hedefliyoruz. Enisolar olarak kurduğumuz tüm sistemlerin kurulum sonrası bakım, onarım ve sistem izleme hizmetlerini de sağlıyoruz. “Bizi maksimum müşteri memnuniyetine döndüren kaliteli hizmetten ödün vermiyoruz.”

“Sektörümüzün geleceği açık”


Yenilenebilir enerji sektörünün dünyada ve Türkiye'de cazip ve ilgi çekici bir sektör olduğunu belirten Fakıoğlu, sektörün önünün açılabilmesi için devletin mevzuatta net olması, bürokratik prosedürlerin basitleştirilip hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Fakıoğlu, yerli ve yabancı yatırımcıların belirsizlikler içerisinde geleceği göremediğini belirterek, yatırımcıların önünün açılması gerektiğinin altını çizdi.

Öz tüketim projeleri ve endüstriyel tesislerin hibrit projeleri çerçevesinde yenilenebilir enerji sektörünün ivme kazandığını vurgulayan Fakıoğlu, çok kısa sürede konut tipi güneş enerjisi santrallerine de yoğun talep olacağına dikkat çekti. Enisolar'ın yeni markası ve konut mevzuatı konusunda uzman ekibiyle konut güneş enerjisi tesisatında da yerini almak için çalıştığını belirten Fakıoğlu, endüstriyel alanda edindikleri bilgi birikimini yaşam alanlarında da kullanacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.dunya.com/

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Web Haberci Web Haberci, yeni bilgilerin, haberlerin ve mesleki yeniliklerin insanların yaşamlarında öğrenmelerine ve gelişimlerine katkı sağladığını biliyor.